Veel gemeentes plaatsen de laatste paar maanden nieuwberichten waarin wordt aangegeven dat het aantal uitkeringsaanvragen aan het stijgen is. Dit heeft te maken met de nog steeds zeer onstabiele economie. Vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening gaat het slecht, maar ook in de horeca en de gezondheidszorg gaat het niet veel beter. Deze toenames waren al te voorspellen aangezien de consumenten hun kleine uitgaves nauwlettend in de gaten houden en kleine tussendoortjes overslaan.

Het aanvragen van een WW Uitkering wordt gedaan wanneer men ontslagen wordt. De tussen periode tussen de oude baan en een nieuwe baan kan hiermee overbrugd worden. De periode dat je deze uitkering ontvangt is maximaal 38 maanden. Mocht je na deze ruim anderhalf jaar nog steeds geen nieuw werk hebben kunnen vinden dan zal je, afhankelijk van je situatie, de bijstand in moeten.

Het is nooit goed nieuws om te horen dat de WW Uitkeringen stijgen aangezien dit ervoor zorgt dat er minder geld uitgegeven kan worden, mensen dus minder kopen en de economie stilaan terug zakt wat ervoor zorgt dat nog meer mensen zonder werk komen te zitten. Deze neerwaardse spiraal dient dus voorkomen te worden. Helaas heeft het huidige kabinet nog geen echte plannen om dit probleem aan te pakken en komen er alleen maar lastenverzwaringen bij.