Niet iedereen hoeft via Facebook te weten wat jouw highscore is bij CandyCrush, of welke muziek je aan het luisteren bent op Spotify. Al dit soort apps die connecten met Facebook geven informatie weer op jouw account. Wanneer je dit niet wilt hebben kun je het uitschakelen.

Je moet hiervoor naar de instellingen van de betreffende app gaan, niet bij de instellingen van Facebook zelf dus. Daar kun je opties aan- en uitvinken. Het gebeurd ook vaak dat mensen het niet eens doorhebben dat dit soort informatie wordt doorgespeeld. In een ideale situatie zou alles qua delen gewoon uitgevinkt staan en moet je zelf aanvinken wat je wel wil delen.

Helaas is dit voor de makers van de applicatie niet iets wat ze graag zouden willen doen. Zij moeten het juist hebben van de naamsbekendheid zodat hun app meer gedownload wordt. Als niemand ‘praat’ over de app, dan wordt deze ook niet gekocht, maar zodra anderen allemaal status updates langs zien komen van een app dan worden ze geïnteresseerd en zullen ze misschien wel de app ook aanschaffen.

Ergens moet winst gemaakt worden om jou van plezier te kunnen voorzien. Voor een app ontwikkelaar moet er dus veel gepraat worden over de app zodat hij meer kan verdienen en de app kan uitbreiden, verbeteren of vernieuwen. Het is dus eigenlijk het een of het ander.