Heb je een ongelukje gehad met je auto of wil je je auto gewoon kwijt? Je kan dan besluiten om je auto te laten opkopen door een bedrijf. Er zijn genoeg bedrijven die een auto met een klein smetje willen overnemen. Een klein smetje is immers zo verholpen en ook al zou het om een iets grotere smet gaat zijn er vaak nog genoeg belangstellenden. Meestal gaan deze auto’s naar de autosloop of worden deze sloopauto’s opgeknapt en later weer verkocht.

Auto die total loss is
Een auto die total loss is kan om twee redenen total loss worden verklaard. Ten eerste spreekt men van economisch total loss. Dan is de auto niet onherstelbaar beschadigd en kan de auto misschien nog wel rijden ook, maar moeten er bepaalde herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Als een auto economisch total loss is verklaard zijn de kosten om de auto te repareren hoger dan de dagwaarde min de restwaarden van de auto. Vaak kunnen er wel discussies met de verzekering ontstaan over wat nou de daadwerkelijke dagwaarde is.

Als de auto technisch total loss is kan deze niet worden hersteld en is deze echt rijp voor de sloperij of autosloop. Een auto kan technisch total loss worden verklaard bij een ernstig ongeluk of bij waterschade of brandschade. Laat eventueel ook bekenden die verstand van dit soort zaken hebben kijken naar jouw specifieke zaak en vraag of ze misschien tips en informatie kunnen geven over hoe je dit het best kunt oplossen met je schadeauto.