Als jouw auto kapot gaat hoeft dat niet meteen erg te zijn voor onderdelen van jouw auto. Dat is ook de reden dat er in veel gevallen nog tot 90% van de auto gebruikt kan worden als deze naar de sloop wordt toegebracht. Of het moet natuurlijk het geval zijn dat de hele auto total loss is door bijvoorbeeld een botsing met een vrachtwagen. Uit een beschadigd geraakte auto kun je dus vaak nog heel veel onderdelen halen zoals bijvoorbeeld de stoelen, onderdelen van de motor of een autoradio. Maar ook lampjes en nog heel veel andere elementen van een auto kun je na een ongeluk nog goed gebruiken.

Als je zelf erg handig bent met auto’s kun je het beste zelf je auto uit elkaar slopen. Let er dan wel op dat je geen regels en wetten overtreedt met het dumpen van vloeistof of onderdelen van de auto. Als je zelf de auto sloopt doe je eigenlijk de sloopwerkzaamheden van een autosloperij. Je zorgt dat de onderdelen van de sloopauto vakkundig worden gedemonteerd, en daarna kun je ze te koop aanbieden. Je kunt dit rechtstreeks bij een autogarage doen maar ook via het internet op websites zoals marktplaats en autoscout24.

Als je niet de kennis bezit om de auto zelf te demonteren en de onderdelen zo te koop aan te bieden ben je eigenlijk wel verplicht om van een autosloperij gebruik te maken. Op die manier zorg je er voor dat de auto milieuvriendelijk en vakkundig uit elkaar gehaald wordt.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230