Als je een auto beschadigd hebt tijdens een ongeluk dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor jouw auto. Zo kan het voorkomen dat jouw auto zo erg beschadigd is dat je deze niet eens meer goed kunt besturen. De auto is dan niet meer geschikt om de openbare weg mee te betreden. Je kunt er dan voor kiezen om de auto naar de sloperij te brengen waar ze de auto gaan demonteren. Daar halen ze de auto helemaal uit elkaar en beoordelen ze welke onderdelen nog geschikt zijn voor de verkoop. Ook licht beschadigde onderdelen houden de autosloperijen en zij repareren deze ook zodat het daarna verkocht kan worden. Ook worden alle vloeistoffen die zich nog in de auto bevinden op een milieubewuste manier uit de auto gehaald.

Als je verstand van auto’s hebt kun je de auto het beste uitschrijven bij de RDW en daarna zelf uit elkaar slopen. Op die manier kun je verreweg het meeste geld vangen door de onderdelen in combinatie of los van elkaar te verkopen. Je zou ze kunnen verkopen aan autogarages, handige knutselaars of erkende autodemontage bedrijven. Die hebben wel interesse in deze onderdelen zodat zij die weer door kunnen verkopen of gebruiken voor hun eigen auto.

Zo hoeven dus niet alle auto’s met schade meteen helemaal niks meer waard te zijn, in tegendeel zelfs. Want voor een sloopauto betaalt het sloopbedrijf je vaak ook nog eens een vergoeding. Zo verdien je zelfs nog wat geld aan de auto terwijl je er van af wilt zijn.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230