Voor de vierde keer werd afgelopen weekend de wedstrijd ‘beste zanger en zangeres van een coverband’  gehouden. Deze editie was extra spannend omdat er, in vergelijking met voorgaande jaren, zeer veel aanmeldingen waren en er een topjury bereid was gevonden om te jureren.

Beste zangeres

In de categorie beste zangeres van een coverband waren de meeste aanmeldingen en tot op de laatste minuut was het dan ok zeer spannend bij de uitreiking in Starsound in Utrecht. Met een bijna unaniem luidend jury oordeel werd zangeres Rijnette van Day Out coverband uitgeroepen tot de beste zangeres. Op de eervolle tweede plaats stond zangeres Nienke van coverband Try It uit Den Bosch.

Rijnette (biografie) zingt sinds twee jaar in Day Out en heeft in die periode een enorme groei laten zien. Ze staat bekend als podiumbeest dat elke zaal los weet te krijgen en heeft ook nog een stem waar velen jaloers op kunnen zijn. Tijdens de wedstrijd bleek ze vocaal te sterk voor de meeste kandidaten, maar vooral de combinatie met haar sterke podium performance gaven de doorslag voor de jury om Rijnette uit te roepen tot winnares in deze categorie.

Beste zanger

In de categorie beste zanger waren mineur aanmeldingen, maar was de concurrentie des te hoger omdat de niveauverschillen opvallen klein waren. In de finale namen zangers Aart Jan van Day Out coverband, Ruud van Impressed coverband en Niels van de Nielsons het tegen elkaar op. In de finale moesten alle finalisten het nummer ‘Blow me away’  van Alain Clark en het nummer ‘Rain down on me’  van Kane zingen, begeleid door de ijzersterke band onder leiding van Joep van de Nieuwenhoven. Bij beide nummers stak zanger Aart Jan (biografie) er met kop en schouders bovenuit. Ook bleek hij met zijn uitstraling de voorkeur te genieten van het publiek en kreeg hij ook de publieksprijs. Net als zangeres Rijnette staat Aart Jan bekend om zijn sterke vocalen en zijn bijzondere interactie met het publiek.

Day Out doet goede zaken

Day Out coverband heeft goede zaken gedaan door in beide categorieën te winnen en daarmee de lat voor de verkiezingen torenhoog te leggen. Deze Utrechtse band heeft al jarenlang succes, maar deze zege zal er zeker toe bijdragen dat ze nog meer gevraagd gaan worden voor feesten, tentfeesten, bruiloften en bedrijfsfeesten. De band heeft toegezegd binnenkort een optreden te zullen geven, speciaal voor alle fans en mensen die ze gesteund hebben in de afgelopen jaren.