Als je van plan bent om jouw kapotte auto van de hand te doen dan kun je daar een autosloperij voor inschakelen. Je wilt natuurlijk wel te maken krijgen met een betrouwbaar sloopbedrijf dat zijn afspraken met jou nakomt. Om dat te checken kun je gebruik maken van het internet en daar de recensies van andere mensen over dit sloopbedrijf lezen.  Je wilt natuurlijk niet opgelicht worden en jouw sloopauto voor niks van de hand doen terwijl je hier ook nog enkele honderden euro’s voor had kunnen krijgen.

Als je een betrouwbare autosloperij hebt gevonden dan zal deze je vrijwel altijd meteen uitbetalen als jij de auto aan hen overhandigd. En het geld is niet het enigste wat je hoort te krijgen als je de auto aan de medewerkers van de sloperij overhandigd. Je moet namelijk bij verkoop van de auto te allen tijde een vrijwaringbewijs overhandigd krijgen van de sloopmedewerkers.  Dit is het bewijs waarmee je aan kunt tonen dat je de auto verkocht heb. Als je dit aan de verzekering laat zien dan kunnen zij de maandelijkse premie die je betaalt stopzetten. De wegenbelasting wordt daarna automatisch stopgezet. Zo betaal je dus geen onnodige kosten voor een auto die je niet eens meer in je bezit hebt.

Als je het vrijwaringbewijs hebt ontvangen is dat een bevestiging dat de auto niet meer op jouw naam staat. Als er dan ooit nog eens iemand met de auto op pad gaat kun jij in ieder geval niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de auto. Ook boetes die misschien nog uitgeschreven worden zullen niet bij jou op de mat belanden en dat is wel zo fijn toch.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230