Je broek is net wat te breed dus je moet hem omhoog houden, dat kan op twee manieren, bretels of een riem. Beide hebben voordelen maar ook wat nadelen, we leggen ze hieronder rustig uit.

Bretels kun je zowel zichtbaar als onzichtbaar dragen, tegenwoordig is zichtbaar de meer gekozen optie, vooral omdat je daarmee je “stijl” kunt laten zien. Dit is de populaire keuze onder de jongeren. Vaak kiezen wat oudere mensen ervoor om de bretellen onzichtbaar te dragen, een jasje erover of de keur aanpassen aan het shirt. De voordelen van bretels zijn ten eerste dat het stretch is, je hebt aan 1 maat genoeg, met de stoppers kun je de bretels vastklemmen op de hoogte die voor jou geschikt is. Ook dit het niet te strak om je middel, daardoor krijg je geen last van je buik meer als je de riem te strak aantrekt. Een bretel is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar, met 4 clipjes of met 3, met lusjes of metalen clipjes. Je kunt dus prima je kleding afstemmen door het kleurgebruik aan te passen. Dit is een bekende bretelswinkel waar je vele soorten kunt bestellen.

Riemen daarentegen zorgen voor meer eenheid bij een business outfit doordat je de lederen schoenen kunt betrekken bij de riemkleur. Dit geeft een rustiger karakter aan de kleding. Wel is de kleur- en patroonkeuze een stuk minder, vaak kom je niet verder dan bruin of zwart en een enkele keer blauw. Gelukkig zijn er ook steeds meer merken die andere kleuren introduceren maar de keuze blijft beperkter. Herenriemen hebben vaak ook een wat meer luxe uitstraling dan bretels. Je moet wel zorgen dat je de juiste maat hebt, de gesp hoort om de middel tot het middelste gaatje te komen. Op http://www.businessme.nl/riemen vind je zakelijke herenriemen die prima zijn samen te stellen met andere kledingstukken zodat de outfit een passend geheel krijgt.

Het ligt er aan wat lekkerder draagt, bretels of riemen en waar je op uit bent als het om uitstraling van de kleding gaat.