Televisieprogramma’s als dubbeltje op z’n kant en uitstel van executie maken de problemen al meer bespreekbaar dan dat ze waren.  Steeds meer mensen zitten in financiële problemen, soms moet er schuldhulp gezocht worden om je financiën op de rit te krijgen . Vaak is dat niet eens nodig als men maar iets bewuster met geld omgaat. Een aantal handige en leuke budget tips.

Handige budgettips:

Stopen met roken:
Dit geld natuurlijk voor lang niet iedereen maar mocht je roken dan bespaar je al snel meer dan 1000 euro per jaar als je stopt met roken. Voor mensen in financiële problemen is dit snel verdient.

Bespaar op je vaste lasten:
Ga eens bij jezelf te raden of er dingen zijn waar je op kunt besparen, een telefoonrekening, verzekeringen, brandstofkosten maar ook natuurlijk boodschappen.  Er kunnen prima boodschappen worden gedaan bij de ALDI of LIDL. Maar ook abonnementen op tijdschriften of bijvoorbeeld televisie kunnen prima aangepast worden.

Mocht je er zelf niet uitkomen dan zijn er altijd instanties die hulp kunnen bieden. Niet alleen voor de mensen die in de schuld zitten. Maar ook hoe bijvoorbeeld een werkgever er mee om moet gaan. Ook voor deze doelgroep zijn er instanties die hulp kunnen bieden.