Afgelopen weekend werd voor de derde keer de Nationale Band Wedstrijd gehouden in Utrecht. In een bruisend Popstudio barstte een hevige strijd los tussen de laatste vier finalisten die overtuigend gewonnen is door de Utrechtse coverband Day Out.

Beste coverband

Day Out werd na afloop door de professionele jury en door het publiek uitgeroepen tot beste coverend van Nederland. Dit had de band te danken aan een aansluitende reeks van waanzinnig goede optredens in de voorrondes, de halve finale en de finale. Keer op keer liet de band zien een goede performance te kunnen neerzetten die vooral overtuigde door de strakke begeleiding en de energieke vocalisten Rijnette en Aart Jan. De band speelde de  beste Nederlandstalige en Engelstalige muziek wist het publiek het hele optreden mee te slepen.

Day Out wint band wedstrijd

Podiumpresentatie Rijnette

Overige bands

Ook de andere bands die in de finale speelden wisten een erg goede show neer te zetten. Zo kwam coverband Dare uit Amsterdam met een paar verrassende funk covers waar ze duidelijk een eigen draai aan hadden gegeven. De vocalisten waren echter wel duidelijk minder sterk dan bij Day Out. Feestband De Drup uit Den Haag wist vooral op te vallen door de manier waarop ze het publiek kunnen entertainen. Met stampende feestnummers kregen ze de hele zaal aan het dansen en was het een groot feest. Met name bij de Nederlandstalige nummers kwam de band het beste uit de verf. Alhoewel coverband Covert uit Tilburg tijdens de voorrondes zeer goed speelde, wisten ze tijdens de finale het podium niet goed te gebruiken. De begeleiding was niet strak genoeg en de zang af en toe vals. De grote hoeveelheid fans van de band hebben er ondanks dat toch een leuk feestje van gemaakt.

Bassist Freek van Day Out

Bassist Freek

Volgend jaar

Door het grote succes van de band wedstrijd heeft de organisatie besloten om volgend jaar weer en editie van de wedstrijd uit te schrijven. Verschillende zalen en podia in het land zijn dan weer middel voor vele coverbands om zich te presenteren. Day Out zal bij de finale een speciaal gastoptreden geven. De bandleden waren zeer verheugd dat ze hier voor werden gevraagd. De inschrijving voor de bandwedstrijd start vanaf 1 januari 2014.

Drummer van Day Out

Drummer Gerbrand tijdens bandwedstrijd

Day Out

Day Out is opgericht in 2009 en bestaat uit zes enthousiaste muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de wereld van de coverbands. Vooral het plezier dat de band heeft en uitstraalt maakt het tot een van de beste coverbands van Nederland. Ze weten altijd een verrassende podiumpresentatie te geven en overtuigen door de manier waarop ze hun repertoire spelen. De band bestaat uit Rijnette (zang), Aart Jan (zang), Steven (gitaar), Arthur (gitaar), Freek (bas) en Gerbrand (drums). Meer informatie over de band en over het boeken is te vinden op hun website.