O 1 februari 2014 is het voor de tweede keer in de geschiedenis de dag van het bouwbord. Dat betekent dat er op die dag van alles wordt gedaan om het bouwbord in de belangstelling te zetten.

1 Februari is gekozen omdat het eerste bouwbord in de geschiedenis werd geplaatst op 1 februari 1968. Dit eerste bord werd geplaatst bij een bouwplaats voor een groot bouwproject in Amsterdam.

De dag van het bouwbord bestaat uit verschillende activiteiten en festiviteiten die hier verder worden toegelicht.

Reclames

Er worden op radio en tv reclamespotjes uitgezonden die reclame maken voor bouwborden in het algemeen of voor specifieke producenten op het gebied van bouwborden. De meest opvallende hierbij zal de reclame zijn van Vastgoedframe die een unieke spot breng voor de professionele bouwborden die zij maken. Ook de vereniging voor bouwnijverheid die op dit moment, vanwege de crisis, in een diep dal zit probeert door middel van goede reclames bij te dragen aan het herstel.

Festiviteiten

Er worden diverse festiviteiten georganiseerd die zich concentreren in Amsterdam en Utrecht. Ook in andere steden zijn er kleinere festiviteiten. De beurs in Utrecht staat volledig in het teken van het bouwbord door stands van leveranciers, fabrikanten, projectontwikkelaars, makelaars en vastgoedontwikkelaars. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bouwborden worden hier getoond, maar ook de laatste design, mogelijkheden en toepassingen. Naar verwachting staan er zo’n 300 stands op de beurs. De beurs zal van goede live muziek worden voorzien door de Utrechtse coverband Day Out. Zij spelen tijdens het avondprogramma.

Vervolg

Als vervolg op de reclames en festiviteiten worden nog diverse acties georganiseerd door het hele land. Bouwborden worden met schijnwerpers letterlijk uitgelicht en bij diverse radioprogramma’s wordt extra aandacht besteed aan de borden. Kortom: dit beloofd een prima dag te worden