Op 24 december 1948 werd Honda opgericht in Hamamatsu. Honda begon met de productie van losse motoren die ingebouwd konden worden in fietsen. Niet veel later maakte Honda de overstap naar de volledige bouw van motorfietsen. De motorfietsen werden al snel zo rond de jaren 50 gedistribueerd over de hele wereld. Aan het einde van de jaren 60 begon Honda met de productie van auto’s. Beide zowel de motoren als de auto’s worden anno 2013 nog steeds geproduceerd door Honda.

Alles waar een motor in geplaatst kan worden in interessant voor Honda. Zo stapte Honda in 2006 in de vliegtuigindustrie en kwam het op de markt met een hypermoderne Hondajet. Ik hoor u al denken wat hebben we nog niet genoemd van Honda? Juist de buitenboord motoren voor de jachtbouw. Het zijn nog steeds allemaal goedlopende bedrijven en we kunnen stellen dan Honda meegaat met de tijd door zich almaar te innoveren waar nodig.

Een van de laatste technische hoogstanden van Honda zijn de hybride modellen. Deze wagens worden aangedreven door zowel een elektrische als een benzine motor. Kort samengevat maakt Honda eigenlijk alles waar een motor in zit. Van scooters tot motoren en van motoren tot aan vliegtuigen. Honda is een begrip dat niet meer is weg te denken uit de wereld en dat zal ook wel zo blijven.