Veel ouders kopen voor hun kinderen al heel vroeg een schommel. Bij de eerste schommels gaat het natuurlijk vooral om een babyschommel die vervaardigd kan zijn uit hout of plastic. Hier wordt het kind nog eens extra goed vastgezet omdat het schommelzitje overeenkomt met de vorm van een babystoeltje. Later mag het dan een klassiek schommelzitje zijn zonder bescherming en bovendien kunt u dan ook kiezen uit meerdere modellen.

De bekendste schommel is het eenvoudige schommelplankje aan twee touwen, dat is gemaakt van hout of kunststof. Op deze schommel kan het kind vooral zittend schommelen. Daarnaast is er ook het model waarin twee kinderen tegelijk kunnen schommelen en elkaar zelfs aan kunnen kijken. Zelfs de voetschommel, met daarop twee extra bevestigingen voor de voeten, is een zeer populair model voor veel schoolkinderen. Als laatste moet natuurlijk ook de ligschommel worden vermeld, waar zelfs volwassenen graag gebruik van maken. Hier kan men gewoon achteroverleunen en het zichzelf comfortabel maken. Ligschommels kunnen van zeer verschillende materialen zijn gemaakt. Sommige modellen hebben een ingebouwde matras, terwijl anderen gewoon van hout zijn gemaakt.

Wie op zoek is naar geschikte schommels voor zichzelf of de kinderen, zou eens moeten kijken op www.wickey.nl. Hier vindt u tal van schommel-modellen en de bijbehorende frames. Naast babyschommels met schommelzitje is er natuurlijk het klassieke zitmodel gemaakt van plastic of hout. In het assortiment bevinden zich ook voetschommels  , die zorgen voor bijzonder veel plezier. Degenen die het iets meer avontuurlijkers willen, kunnen ook kiezen voor een klimschommel, die is opgebouwd als een ladder van touwen.

Maar voor welk model u ook warm loopt: Het is belangrijk dat de kinderen genieten van hun nieuwe schommel en gewoon weer kind kunnen zijn.