Een dag om naar uit te kijken: de verjaardag van één van je kinderen! Het geven van een feestje is dan natuurlijk een absolute must. Voor sommige ouders is dit een jaarlijkse nachtmerrie, terwijl andere ouders hier reeds lang op voorhand naar uitkijken.
Organiseer je het kinderfeestje thuis? Of ga je op zoek naar iets anders? Kortom…Heb jij er al over nagedacht wat je dit jaar wil gaan doen?

Houd het simpel!

Niet iedereen is creatief, of kan gemakkelijk ideeën voor een inkleding tevoorschijn toveren. Een brainstorm kan hier echter al wonderen verrichten. Vaak gaan de ouders het vrij ver zoeken om origineel te blijven. Vroeger deed men een kinderfeestje steeds thuis.

Tegenwoordig huren ze vaak een aparte locatie, kleden het volledig in en zorgen voor een overvol programma.

Je zou echter ook (opnieuw) kunnen denken aan een kinderfeestje thuis. Een rage die terug aan het opkomen is. Je hoeft namelijk niet altijd weg als er iemand jarig is, er zijn thuis zoveel leuke dingen die je kunt doen. Meer nog: je kan het huis ieder jaar in een ander thema versieren. Een locatie buitenshuis is dan ook absoluut niet nodig: keep it simple!

Enkele voorbeelden tijdens een kinderfeestje bij jouw thuis

Koek happen: een snoepje in een bak water stoppen en dan met de mond er proberen uit te halen, verstoppertje (klassiek maar blijft werken), samen iets lekkers bakken, buiten spelen etc. De kinderen kunnen zich dus prima vermaken zonder veel te voorzien. Je zou hen ook een aantal spellen aan kunnen bieden of je kan een speurtocht doen. Het zal er allemaal voor zorgen dat je een leuke middag gaat krijgen met zijn allen en daar hoef je niet ver voor weg te gaan.

Een kinderfeestje thuis lijkt voor veel mensen verleden tijd omdat anderen naar een pretpark gaan, maar dat is niet nodig. In Amerika is het een rage om ieder jaar een ander thema in huis te halen. De kinderen zijn vaak ook graag in een vertrouwde omgeving (thuis), maak het daarom extra gezellig.

Een uniek kinderfeestje thuis?

Toch een uniek kinderfeest thuis verzorgen? Het is zeker mogelijk! Wat dacht je om een kinderanimator in te huren om gedurende 1 uur de kinderen te entertainen?
Voor de kinderen is dit een zeer unieke belevenis waar ze vaak nog lang over napraten.

Hoewel je moeilijk een hele namiddag kinderanimatie kan voorzien, kan je toch in thema blijven. Heb je beslist om een clown op te roepen? Laat de kinderen dan vooraf alvast enkele kleurplaten (van een clown) inkleuren. Je kan er een wedstrijdje van maken, of gewoon de tekeningen afgeven aan de animator zelf.
Op die manier worden de kinderen opgewarmd voor de show, en blijft alles binnen het thema.

Jouw kinderfeestje thuis volledig laten uitbesteden en door ons laten organiseren? Het kan zeker en vast. Neem gerust even vrijblijvend contact met ons op.