In Nederland is de sloperij nog altijd een goede business. Overal zijn sloperijen te vinden en iedere dag worden er auto’s noodgedwongen naar de sloop gebracht. De autosloperij in Nederland wordt steeds beter en professioneler. Tegenwoordig werken bij de autosloperijen mensen die professioneel zijn opgeleid. Zo weet je zeker dat je auto in goede handen terecht komt en niet bij iemand die alleen maar van je auto wil profiteren en geen belang heeft dat alles goed wordt gedemonteerd en of alle milieuvoorschriften worden nageleefd. Natuurlijk zitten er nog steeds sloperijen tussen die zich niet helemaal aan de regels houden.
De laatste paar jaren zijn de sloperijen in Nederland veranderd. Door strengere regels moesten veel sloperijen sluiten. Er werd steeds strenger gecontroleerd bij de sloperijen. Vaak worden er wel vijf tot tien controles per jaar uitgevoerd. Dit is veel meer dan in het verleden, toen niet of nauwelijks werd gecontroleerd. Het was toen ook letterlijk een puinhoop in Nederland als het ging om het slopen van auto’s. Deze controles zijn vaak om te controleren of men wel goed met de milieu regels om gaan. Vroeger werd namelijk alles maar op een hoop gegooid en in een ijzersmelter gedaan. Dit was altijd erg schadelijk voor het milieu.

Ten opzichte van Europa loopt Nederland erg voor als het gaat om sloperijen. In Nederland denkt iedereen goed aan het milieu want dat is belangrijk voor mensen en dieren. Wel mede door de Europese regelgeving zijn deze regels ontstaan. Meestal moet er ongeveer 95 procent van de auto worden gerecycled.  En dat is een goed teken, er kunnen dus steeds meer dingen hergebruikt worden.