Wat zijn de voordelen van payroll voor werkgevers? 

Payrolling is eigenlijk een uitgebreidere vorm van salarisadministratie. De payroller neemt de uitbetaling van de werknemers over maar neemt daarbij ook alle verantwoordelijkheden en risico’s van de werkgever over. De werkgever heeft daardoor meer vrijheid en minder verplichtingen. Voor de ondernemer kan het een hoop werk uit handen nemen waardoor deze meer tijd overhoud voor het echte ondernemen.

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Geen arbeidsrechtelijke risico’s voor de werkgever:
    De payroller neemt alle arbeidsrechtelijke verantwoordelijkheden over, zo heeft de werkgever geen doorbetalingsplicht meer bij ziekte maar komt dat voor rekening van de payroller.
  • Vastpersoneel en parttime
    Vaak kiezen bedrijven ervoor om alleen het parttime personeel te verlonen en in dienst te nemen met behulp van een payroller. Aangezien vaak de uren administratie van flexwerkers veel tijd in beslag neemt kiezen de bedrijven ervoor om juist dat onder te brengen bij de payroller.
  • Eenvoudige betaling
    Een onlinesysteem maakt het mogelijk om gemakkelijk de urenadministratie bij te houden en de verloning van de werknemers te regelen.

Er zijn zeker voordelen voor de werkgevers, maar zijn er ook voordelen voor de werknemers. Vaak zorgt de payroller ervoor dat de wernemer gebruik kunnen maken van collectiviteitskortingen op verzekeringen. En we zien ook dat de uitbetalingen vaak wekelijks plaatsvinden.