Als jouw auto ernstig beschadigd is geraakt bij een ongeval kan het erg gevaarlijk zijn om nog met deze auto op de weg te rijden. En dat niet enkel voor jezelf maar je zou ook in aanraking kunnen komen met andere weggebruikers en dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben. Als die situatie zich voordoet met jouw auto dan kun je er maar beter voor kiezen om jouw auto naar een autodemontage bedrijf te brengen. Daar kunnen ze jouw auto vakkundig uit elkaar slopen mede dankzij de ruime ervaring die zij hier in hebben.

Na het verwijderen van alle vloeistoffen uit de auto beginnen de medewerkers met het demonteren van alle onderdelen die in de auto zitten. Je denkt dan natuurlijk al snel naar alle motorische onderdelen maar dat is lang niet alles wat er uit een auto gehaald kan worden. Zo kun je ook deuren als ze nog intact zijn goed opnieuw gebruiken bij andere auto’s. Maar ook bijvoorbeeld de spiegels en de stoelen kunnen als ze nog heel zijn prima in een andere auto geplaatst worden. Daarnaast zou ook de bedrading van de wat nieuwere auto’s er uit gehaald worden om deze in een andere auto aan te brengen. Zo bestaan er ook autodemontage bedrijven welke gespecialiseerd zijn in een bepaald merk zoals een Volkswagen sloperij.

Als vervolgens alle onderdelen uit de auto verwijderd zijn dan is de auto nog steeds niet al zijn waarde verloren. Er zitten namelijk heel veel kilogrammen aan ijzer in de auto en voor een kilogram ijzer ontvang je bij de ijzerboer 20 eurocent. Als je weet dat de gemiddelde auto 600 tot 700 kilogram ijzer in zich heeft zitten is dat al snel een bedrag van rond de 50 euro en dat alleen al voor het ijzer.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230