Als jouw auto naar de sloop gaat dan wordt de auto tegenwoordig op een hele nette manier uit elkaar gehaald. De onderdelen worden nauwkeurig uit elkaar gedemonteerd en als de onderdelen nog te gebruiken zijn zullen die ook opnieuw gebruikt gaan worden. De sloperijen verkopen hun onderdelen namelijk door en verdienen daar zo nog een aardig zakcentje mee. Zij kunnen hun onderdelen aan een garage verkopen maar ze kunnen ook zelf een handelsplek beginnen om geld te verdienen aan de onderdelen.

Voordat zij milieu bewust de onderdelen uit de auto kunnen demonteren moeten zij natuurlijk wel alle vloeistoffen uit de auto verwijderd hebben. Als je de onderdelen zou gaan verwijderen met alle vloeistoffen er nog in dan wordt het natuurlijk een grote bende en dan ben je niet milieu bewust een auto aan het slopen. Het is niet eenvoudig om een auto vakkundig uit elkaar te kunnen halen en de medewerkers van een autodemontage bedrijf hebben hier dus veel kennis voor nodig. Zij zullen bijna net zo veel van auto’s af weten als een automonteur en jouw auto dus op de juiste manier kunnen slopen.

Als je jouw auto door een sloperij wilt gaan laten slopen dan zul je ook nog eens een vergoeding voor jouw auto krijgen. Het ijzer in een gemiddelde auto is namelijk al zo een vijftig euro waard. Het bedrag dat je voor jouw auto krijgt kan nog hoger uit vallen als er nog veel onderdelen uit de auto opnieuw te gebruiken zijn.