Over het algemeen zijn voornamelijk autodemontage bedrijven die in Nederland in de picture staan, maar er zijn ook andere demontagebedrijven. Wat te denken van motorfietsdemontage of het demonteren van vrachtwagens. Daarnaast zijn er nog vele soortgelijke bedrijven in deze branche acties, want ook tractoren, shovels, heftrucks, caravans en kranen moeten worden gesloopt als ze niet meer bruikbaar zijn.

Motorfietsdemontage
Net als auto’s moeten ook motorfietsen bij een Renault sloperij op de juiste wijze worden gesloopt. Eigenlijk zijn er niet grote verschillen met een autosloop. Bij een grote Opel sloperij zal er waarschijnlijk een grotere opslag zijn met autowrakken, maar al met al hebben beide bedrijven te maken met dezelfde regelgeving. En deze regelgeving mag niet worden onderschat. Ieder bedrijf moet zich houden aan strenge regels. Wanneer deze regels niet worden nageleefd kan men dreigen met het sluiten van de sloperij.

De meeste bedrijven die motorfietsen demonteren bieden ook afgedankte motorfietsen aan die kunnen worden opgeknapt door mensen die van sleutelen hun hobby hebben gemaakt. Ook worden vele onderdelen aangeboden. De bedrijven die motorfietsen demonteren doen dit meestal ook als erkend bedrijf. Voorts worden er net als bij autosloperijen ook met regelmaat schade motorfietsen opgekocht. Dit zijn ze via verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast worden er motorfietsen opgekocht bij particulieren en handelaren die eigenlijk defect zijn, maar weer worden opgelapt om deze vervolgens weer door te verkopen.

Vrachtwagens demonteren
Naast auto’s en motorfietsen zijn er in Nederland ook een handvol specialistische bedrijven die vrachtwagens demonteren. Deze bedrijven zijn ook op de internationale markt actief met het aanbieden van onderdelen.