Op de middelbare school hebben we er allemaal wel wat over geleerd, DNA. Voor de meeste mensen behoorlijk complexe materie. DNA-testen is een term die steeds vaker naar voren komt. Wat zijn de mogelijkheden van DNA-testen, waarvoor worden deze testen gebruikt en hoe gaat het allemaal in z’n werk. In dit artikel hopen we u weer een stukje wijzer te maken over het begrip DNA en zijn mogelijkheden.

De mogelijkheden van DNA-testen en DNA-analyses:

DNA onderzoek wordt gebruikt in verschillende situaties, de volgende situaties zijn de meest voorkomende. Er zijn een heleboel onderzoekers die zich met DNA bezig houden maar de meest voorkomende zijn deze:

DNA onderzoek en testen in een forensisch onderzoek

DNA wordt hier vaak gebruikt om misdrijven op te lossen. Het DNA van daders dat wordt aangetroffen op een plaats delict kan uiteindelijk naar de dader lijden. Denk bijvoorbeeld aan het DNA onderzoek in de zaak Marianne Vaatsta.

DNA Vaderschapstesten en andere familie testen

Hier wordt er voornamelijk gekeken naar familieverwantschappen. Is hij wel de vader of niet. Zijn het elkaars zussen? Hebben we dezelfde ouders? Allemaal vragen waar het DNA antwoord op kan geven.

Er zijn websites die deze onderzoeken verkopen, op een eenvoudige manier kan nu vast komen te staan wie je ouders zijn. Vragen op antwoorden die je altijd al had willen weten.