Vlinderdassen zijn formele accessoires die gedragen worden naar gala’s, ceremonies en formele feesten. Wanneer de strik gedragen wordt in een smoking, dient deze altijd zwart te zijn. In een rokkostuum is deze altijd wit. De vlinderdas is eigenlijk de voorganger van de stropdas. Tegenwoordig wordt de stropdas erg vaak gedragen, maar vroeger was dit de vlinderdas. De strik werd vroeger veel gedragen door de adel, daardoor werd deze gezien als symbool van macht en status. Hoewel de vlinderdas een formeel accessoires is, zie je deze toch steeds vaker tijdens de dagelijkse gang van zaken. In tegenstelling tot vroeger, toen de strik vooral uitgevoerd was in statige kleuren, zie je tegenwoordig allerlei kleuren strikken. Hierdoor dragen ook steeds meer mensen een strik in hun vrije tijd.

Terug in de zakelijke modewereld zijn de manchetknopen. Tegenwoordig worden manchetknopen vaak gezien als een klassiek accessoire, dit komt vooral omdat het vroeger erg vaak gedragen werd. Maar dat is aan het veranderen, je ziet steeds meer de jongere generatie met manchetknopen. Dit komt voornamelijk doordat de knopen te krijgen zijn in allerlei soorten en maten. Vroeger waren de knopen vaak nogal simpel, maar dat is zeker niet meer het geval. Denk bijvoorbeeld aan voetballen, lampjes of legoblokjes en dat in allerlei verschillende kleuren. Dit maakt de knopen ook geschikt voor informele bijeenkomsten en feestjes. Er zijn verschillende winkels, zowel op straat als online waar je manchetknopen kunt kopen. Een van de webwinkels waar je manchetknopen kan kopen is Businessme.nl, hier vind je voor elke gelegenheid wel een knoop in verschillende kleuren, maten en designs.

Bijna elke Nederland heeft elke dag wel een portemonnee bij zich. Naast dat je er geld in kunt bewaren kun je er nog veel meer in kwijt. Visitekaartjes kun je bijvoorbeeld ook in een portemonnee opbergen. Op deze manier heb je altijd wel een kaartje bij je om uit te delen. Er worden veel kleuren en materialen gebruikt om portemonnees van te maken. De portemonnees die je het meeste ziet zijn over het algemeen bruin of zwart. Voor zakelijk gebruik is een portemonnee gemaakt van leer vaak de beste optie. De goedkopere portemonnees worden meestal gemaakt van een soort plastic, deze hebben dan ook vaak een sluiting van klittenband. Naast leer worden de duurdere portemonnees ook vaan gemaakt van suède. Wanneer je te weinig ruimte hebt voor een portemonnee, zijn er ook kleinere creditcardhouders of geldclips.