Hier zijn een aantal tips van de chef die ervoor zorgen dat u de lekkerste pasta op tafel zet! Veel mensen vinden het echter niet de moeite waard om moeite te steken in het  zelf bereiden van de pasta. Gelukkig is er ook voor die mensen een oplossing! Zij kunnen namelijk gaan eten bij Eat Palazzo! op https://eatpalazzo.nl/ kunt u eenvoudig  het gehele menu bekijken en een plaatsje in het restaurant reserveren! 

De pasta “el dente” koken

De Italianen nemen het koken van de pasta erg serieus! Volgens Italianen hoort pasta namelijk “el dente”. Daar moeten we natuurlijk wel bij vertellen  dat de interpretatie over wat “el Dente” is wel sterk uiteenloopt. De pasta is op deze manier beetgaar. Dit bereik je door droge pasta ongeveer 10 tot 15 minuten te koken. Verse pasta hoeft u maar ongeveer een minuut te koken. De mensen in Italië gebruiken echter zelden een kookwekker om de gaarheid van de pasta te bepalen. Zij horen namelijk aan de pasta of deze gaar is. 

Na het koken

Het is belangrijk om het afgieten direct in een voorverwarmde schaal of in een pan te doen. Als u de pasta te lang in het vergiet laat zitten wordt het namelijk een plakkerige massa. Een beetje boter of olie in de pan zal er voor zorgen dat de pasta niet gaat plakken. U kunt ook het kookvocht van de pasta over de pasta heen gieten en het geheel dan omschudden. Spoel in ieder geval niet de pasta af met koud water. Dit kunt u alleen doen als u de pasta gaat gebruiken in een koude salade. Het water zal namelijk het garingsproces stoppen. Wij hopen u met deze tips genoeg te hebben geïnformeerd over het koken van de pasta!