Tegenwoordig is het mogelijk om bijna alles via internet te kopen. Dat varieert in het kopen van een krokodil via internet tot een bepaalde drug. Met de komst van het internet is het gewoon mogelijk om alles in huis te halen vanachter uw computer. Daarnaast worden veilingen tegenwoordig ook op het internet aangeboden. Dit varieert in online veilingen waarbij de site wordt gesponsord door meerdere partijen als een soort promotie voor zijn of haar product, maar daarnaast zijn er ook deurwaarder veilingen en faillissement veilingen.

Een deurwaarder veiling

Het woord deurwaarder geeft het eigenlijk al duidelijk al. Alle spullen die hier worden aangeboden zijn in beslag genomen door een deurwaarder van de Belastingdienst of door een gerechtsdeurwaarder. De deurwaarder legt beslag op roerende zaken zoals de inboedel, auto’s en bijvoorbeeld kantoormeubilair.

Een veiling faillissement

Daarnaast zijn er ook veilingen waarop producten geveild worden waarop beslag gelegd is door bijvoorbeeld een faillissement. Hierbij heeft een gerechtsdeurwaarder of een deurwaarder van de Belastingdienst beslag gelegd op roerende zaken doordat het bedrijf failliet is geraakt. Deze veilingen worden ook wel veilingen faillissement genoemd.

Bent u geïnteresseerd in een deurwaarder en/of faillissement veiling? Klik dan op de linkjes in de blog, en biedt mee!