Enkele jaren geleden waren er veel verschillende autosloperijen in Nederland maar door de aangescherpte regels en wetten is dat aantal een flink stuk minder geworden. De sloperijen die zich nu nog bezig houden met auto’s slopen moeten zich aan de richtlijnen van het ARN houden en heeft ook certificaten van het RDW nodig. De overgebleven sloopbedrijven hebben ook een certificaat van KZD nodig (kwaliteit zorg demontage). De certificaten van de RDW hebben de bedrijven nodig om de vrijwaringbewijzen te kunnen verstrekken wanneer zij een auto over kopen en mee nemen naar de sloop. De richtlijnen van de ARN zorgen er voor dat de bedrijven de auto’s op de juiste manier gaan slopen.

Als een autosloop niet aan deze richtlijnen en regels voldoet kunnen zij hoge boetes incasseren als er bij de sloop controles uitgevoerd worden. De meeste sloopbedrijven beschikken inmiddels wel over de juiste certificaten en houden zich strikt aan de regels. De gecertificeerde bedrijven bieden je vaak ook meer geld voor jouw auto dan een niet gecertificeerd bedrijf.

zo kan bijvoorbeeld de opel sloperij soms ook de auto nog eens bij jouw thuis op komen halen. Dit is erg gemakkelijk want zo wordt er voorkomen dat je gevaarlijke situaties op de weg voor jezelf en jouw mede weggebruikers creëert. Sommige autosloopbedrijven die vragen een vergoeding voor het ophalen van jouw auto maar wanneer je goed zoekt moet je ook een sloperij kunnen vinden die jouw auto gratis op kan komen halen. Zo breng je nog wat geld in jouw portemonnee terwijl je ook meteen van de auto af bent.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230