Het grootste voordeel van een sloperij is toch wel dat je zeer gemakkelijk en snel van je auto afkomt. Een auto die naar een autosloop wordt gebracht heet ook wel een sloopauto, maar het kan ook een schade auto zijn. Als je auto zover is dan is het niet verstandig om met de auto de weg op te gaan. Een ongeluk is dan sneller gemaakt, want bepaalde onderdelen werken niet goed meer en kunnen zorgen dat je niet goed kunt remmen op een moment dat het juist van levensbelang is.
Het recyclen va je auto regelt de autosloperij allemaal voor je. Bijna elke autosloperij haalt je sloopauto op.  Het eerste voordeel is dus al genoemd en dat is dat je makkelijk van je auto af komt. Je hoeft dus niet je auto ergens te dumpen wat soms nog wel gebeurt in andere Europese landen en zeker in bijvoorbeeld Azië.  Nog een groot voordeel van een autosloperij is dat je geld kan verdienen aan je sloopauto. Je kunt soms wel 200 tot 400 euro verdienen aan je oude auto. Als het om een splinternieuwe auto gaat die total loss is, kun je zelfs nog meer verdienen dan enkele honderden euro’s. Dit is ideaal want dit bedrag kan je meenemen als je een nieuwe wilt aanschaffen.

Autosloperijen worden steeds meer milieubewuster. De overheid heeft door het veranderen van de wet bedrijven aangespoord om auto’s milieubewuster te slopen. Als je als autosloperij niet aan de wetgeving houdt moet je sluiten of riskeer je hoge boetes die je liever niet opgelegd wilt krijgen.