Als je met je auto een ongeluk hebt gehad is het eerst wat belangrijk is natuurlijk je eigen lichamelijke gesteldheid. Als dat goed is, kijk je naar je auto. Als je een kleine aanrijding hebt gehad met een paaltje of een andere auto, dan is het niet nodig om je auto naar een autosloop te brengen.

Als de auto niet meer de weg op kan, dan zul je wel moeten overwegen om je auto van de hand te doen. Je kunt je auto op de oprit of je voor je huis laten staan, maar dan heb je altijd nog bepaalde kosten. Denk aan de wegenbelasting. Je moet je auto die eigenlijk waardeloos is geworden verkopen. Er zijn een aantal stappen die je vervolgens moet doorlopen. De schadewagen zal moeten worden opgehaald, de auto zal gevrijwaard moeten worden bij het RDW en je moet de verzekering voor je auto stopzetten. Je verdient door het volgen van de stappen geld en bespaart geld.

Je moet niet verwachten dat je vele honderden tot duizenden euro’s gaat verdienen aan een sloopauto. Een sloopauto is niet voor niks een sloopauto. Je auto zal eerst getaxeerd moeten worden. De hoogte van de vergoeding die je krijgt van een sloperij hangt af van verschillende factoren. Een schade auto is natuurlijk veel meer waard dan een sloopauto.

Naast het feit of de auto een schade auto of een sloopauto is, speelt het merk en het type ook een rol. Is de auto getaxeerd, dan kun je een afspraak maken met de sloperij over wanneer de auto moet worden opgehaald.