Als je van je kapotte auto af moet, dan kun je de auto met een gerust hart overdragen aan een autosloperij. Maar je wilt natuurlijk wel dat de sloperij betrouwbaar is en genoeg geld geeft voor jouw sloopauto. Een autosloperij moet zijn afspraken na kunnen komen en een goede service aanbieden. Om te checken of het een betrouwbare sloperij is, kun je kijken of er bepaalde reacties van klanten staan op het internet over de autosloperij. Je wilt natuurlijk niet opgelicht worden want dan gaat de sloperij er eigenlijk met jouw geld vandoor. Ook al is het niet super geld. Vaak krijg je voor een sloopauto een enkele honderden euro’s.

 

Een betrouwbare autosloperij betaalt je vrijwel meteen uit als je hem of haar de auto overhandigd. Het geld is niet het enige waar je op hoort te letten. Namelijk bij de verkoop van je kapotte auto hoor je ook een bewijs van vrijwaring te krijgen. Dit bewijs krijg je van de medewerkers van de sloperij. Dit is het bewijs dat je jouw auto aan een sloperij (of iemand anders) hebt overhandigd en dat de auto gesloopt wordt. Als je dit bewijs laat zien aan de verzekering dan kun je de maandelijkse premie stop zetten. De wegenbelasting wordt eveneens stopgezet. Zo betaal je geen onnodige kosten voor je inmiddels weggegeven auto.

 

Als je de vrijwaringbewijs ontvangen hebt ben je niet meer responsabel voor je auto. Als er dan ooit nog iemand met jouw auto de weg op gaat zijn de boetes niet meer voor jou en als er een ongeluk gebeurt ben jij niet meer aansprakelijk.