Als je op zoek bent naar een autosloop die jouw auto op een vakkundige manier kan slopen dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo kan het belangrijk zijn of jouw auto wordt opgehaald of niet. Als je namelijk een auto hebt waar je niet meer normaal mee kunt rijden dan is het erg gevaarlijk om daarmee de weg op te gaan. Soms halen de bedrijven de auto gratis bij jou thuis op maar andere sloopbedrijven vragen hier weer een vergoeding voor.

Moderne autosloop. Hoe werkt dat eigenlijk?

Ook is het natuurlijk erg van belang wat een autosloop nog over heeft voor jouw defecte auto. Het bedrag dat zij aan jou willen betalen voor jouw auto is ook weer afhankelijk van een paar factoren. Als je een nieuwere auto hebt met bijvoorbeeld alleen maar schade aan de achterkant dan kun je hier nog een leuk bedrag voor krijgen. Dat omdat je dan de onderdelen van de motor nog wel goed kunt recyclen en in andere auto’s kunt monteren. Als een auto helemaal Total loss is dan is het natuurlijk weer een ander verhaal en zul je waarschijnlijk niets of heel weinig geld voor jouw auto krijgen.

Als je zelf handig bent in het monteren en demonteren van onderdelen van auto’s doe je er verstandig aan om de auto zelf te slopen. Je kunt dan de onderdelen te koop aanbieden en dit is de manier waarop je het meeste geld voor jouw sloopauto kunt krijgen. Schrijf de auto dan wel uit bij de RDW zodat je geen wegenbelasting en premie aan de verzekering meer hoeft te betalen.