Eerdaags is het voor veel mensen moeilijk om nog goed mobiel te blijven in de vorm van het voortbewegen door middel van lopen. Een rollator kan hierbij uitermate goed helpen om u weer helemaal mobiel te maken. Personen die moeilijk te been zijn hebben het uiteraard vaak erg problematisch om zich te bewegen. Een looprekje kan wat dat betreft de uitkomst bieden, alleen is een dergelijk hulpmiddel echt reeds uit de tijd en werkt het niet altijd even perfect. Daarnaast kan niet iedereen zomaar een looprekje benutten waardoor het enkel is voorbehouden voor een selecte groep. Gelukkig bestaan er ook nog rollators. Een dergelijk hulpmiddel maakt het mogelijk om u op een eenvoudige manier te bewegen en beschikt over meerdere extra troeven. Geinteresseerd? We zeggen u in dit artikel graag volledig over rollators!

Perfecte rollator kopen

Wanneer u een rollator wenst aan te kopen zult u natuurlijk te maken krijgen met een aantal vragen. De eerste vraag die u zich zult stellen is hoeveel geld u ongeveer vrij moet maken voor de koop van zo’n middel. Hier kan spijtig genoeg geen sluitend antwoord op worden gegeven omdat er erg veel verscheidene types op de markt terug te lokaliseren zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige, standaard rollator, maar u kunt ook nood hebben aan een uitgebreide rollator die over een zitting of wellicht zelfs over een boodschappenmandje beschikt. Hoe nader de toepassingen van de rollator van uw keuze, des te meer centen u uiteraard zult moeten voldoen. Hoe goedkoop of duur rollators zijn is dus veelal vooral gebonden van uw persoonlijke verwachtingen.

Zijn er nadelen gekoppeld aan een rollator?

Personen die er voor kiezen om gebruik te maken van een rollator zijn daar steeds uitermate over te spreken. Het is erg lastig om nadelen te vinden en als we er dan toch eentje moeten aanhalen dan is het misschien nog wel het feit dat een rollator telkens opengeklapt moet worden. Dat kan het voor sommige consumenten waarschijnlijk iets zwaarmaken om gebruik te maken van dit hulpmiddel, maar verder zijn er in feite maar tamelijk moeilijkheden aan verbonden. Op financieel vlak moet u er tot slot wel rekening mee houden dat de koop van een rollator niet meer wordt gedekt door de standaardverzekering. Wilt u deze aankopen, dan bent u met andere woorden verplicht om een completere zorgverzekering af te sluiten.

Vergoeding via de basisverzekering?

Indien u heeft beslist om een rollator aan te kopen is het niet meer dan normaal dat u op zoek gaat naar een zo klein mogelijke prijs. Veel consumenten weten het niet, maar lange tijd kon de aankoop van een loophulpmiddel worden aangedragen in de gewone standaardverzekering die in Holland bij wet vereist is. Ieder kon toen calculeren op een gedeeltelijke terugbetaling van de aankoopprijs. Momenteel is dat niet langer het geval. Vanaf 2013 vindt een terugbetaling nog uitsluitend plaats indien de verzekeringnemer over een aanvullende zorgverzekering beschikt. Gewoon over de verplichtgestelde basisverzekering beschikken is dus niet meer voldoende om een beetje van uw aankoopprijs terugbetaald te zien bekomen.