Sloopbedrijf
Een sloopbedrijf benaderen is zo gedaan. Je pakt de telefoon en kunt zo een willekeurig sloopbedrijf benaderen. De vraag is echter: heb je wel te maken met een kwalitatief goede sloperij. Er zijn in Nederland ook nog diverse sloperijen die bepaalde regels aan hun laars lappen en niet altijd even klantvriendelijk zijn.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een RDW-vrijwaringsbewijs krijgt als je een auto naar de Volvo sloperij laat brengen of brengt. Ook wanneer je sloopauto wordt opgehaald is het belangrijk dat je een RDW-vrijwaring krijgt. Wees er zeker van dat die een officieel document is en geen namaak. Doe het liefst ook alleen zaken met een bedrijf dat een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem heeft.

Naast sloperijen voor auto’s  heb je natuurlijk ook sloperijen voor andere motorvoertuigen zoals motorfietsen, vrachtwagens of bussen. Vaak wordt dit gedaan door specialistische bedrijven. Als je op zoek bent naar een dergelijke Citroen sloperij kun je het best een specialist vragen waar je een dergelijk voertuig naar toe kunt brengen.

Schadeauto kopen bij sloperij Amsterdam
Je kunt als je een beetje handig bent of een handige vriend of kennis hebt je auto ook kopen bij een sloperij. Er zijn in Amsterdam diverse bedrijven die schadeauto’s verkopen. Deze schadeauto’s zijn prima geschikt om in te rijden. Tenminste, als ze worden gemaakt en weer rijklaar worden gemaakt. Sommige auto’s die betrokken zijn bij een ongeluk zijn dusdanig beschadigd dat ze echt total loss worden verklaard. Maar desondanks bevatten dit soort auto’s nog voldoende onderdelen die gebruikt kunnen worden.