Als je een sloperij zoekt is zoals je wellicht zelf ook al hebt ondervonden zo gevonden. Bijna in elk groot dorp of in elke stad vind je wel een autosloperij. Soms doen autogarages ook naast het repareren van auto’s aan het demonteren van auto’s. Als je zeker wilt zijn dat je de juiste sloperij gevonden hebt, is het van belang dat je naar een aantal punten kijkt. Je wilt natuurlijk weten of je een goede sloperij gekozen hebt. Met betrouwbaar wordt bedoelt dat de sloperij netjes volgens de regels werkt. Veel bedrijven houden zich wel aan de regels wegens de vele controles die gehouden worden bij sloperijen. En je wilt natuurlijk ook weten of je het juiste bedrag krijgt voor je sloopauto.

Je kunt op verschillende manieren een autosloperij vinden. Je kan bijvoorbeeld aan bekenden vragen of ze nog een goed sloopbedrijf weten. Ook is internet een handige informatiebron. Op het internet vind je ook veel informatie over de sloperijen. Vaak hebben ze een eigen website waar je kan lezen over hoe ze werken, welke auto’s ze slopen, wat ze vragen voor het slopen van en auto etc. Als dit je allemaal aanstaat kun je contact opnemen met de desbetreffende sloperij. Vergeet hier niet te vragen wat voor prijs ze geven voor jouw auto, want niet alle bedrijven vermelden dit gegevens op hun website.

Als je het belangrijk vindt dat je een goede prijs voor je sloopauto krijgt kun je het beste niet alleen lokale sloperijen benaderen. Bedrijven die landelijk werken zijn over het algemeen beter. Er zijn namelijk ook websites waar je jouw auto kunt aanbieden. Je geeft alle gegevens van de auto door en vervolgens krijg je reacties van verschillende sloperijen. Zo heb je een overzicht van welke sloperij heeft meest geld biedt. Tevens is sloopauto ophalen thuis ook mogelijk.