Het hebben van EPDM op je dak zorgt voor veiligheid, flexibiliteit en houvast. Het is een afkorting van Ethyleen, Propyleen Dieen Monomeer en het wordt gebruikt op daken. EPDM staat voor een groep synthetische rubbers. Wanneer je er over nadenkt om deze rubberen dakbedekking te nemen, dan is er veel om rekening mee te houden.

Plaatsen op plat dak

EPDM oftewel dakrubber wordt gebruikt om op daken te plaatsen en je kunt dit helemaal zelf doen. Het blijft elastisch, of de temperaturen nu enkele tientallen graden onder nul (-35 graden Celsius) of juist rond de 120 graden Celsius liggen. Met EPDM plat dak dakbedekking heb je geen last van UV of ozon en het kan ook tegen veel zuren en zouten.

EPDM kun je zelf plaatsen op je dak. Met een PU lijm monteer je het en het blijft nog verplaatsbaar op dat moment. Pas wanneer je de zijkanten van de bovenkant van het dak monteert aan het EPDM, zit het vast. En dan zit het ook goed vast, want doordat dit synthetische rubber enorm elastisch is (400 procent elasticiteit) gaat het lang mee en krijg je het niet zomaar kapot, ook niet in slechte weersomstandigheden. Mer informatie op deze website.

Duurzaam en weinig onderhoud nodig

Zo’n ander groot voordeel van EPDM is het gegeven, dat je weinig onderhoud hoeft te verrichten aan dit zeer duurzame materiaal. Daken en gevels kunnen probleemloos worden gedicht met dit unieke materiaal. En het mooiste is dat je het helemaal zelf kunt plaatsen. Dat maakt van EPDM een zeer geschikt en handig materiaal voor ieder plat dak.

Honderden euro’s kunnen worden bespaard, indien je besluit om het dakrubber zelf te plaatsen. Dit hoeft niet per se, want je kunt ook specialisten en adviseurs inschakelen om je te assisteren. Gebruik EPDM en je zult er langdurig geen spijt van hebben.