Wist u dat Megève in de negentiende eeuw een rustig boerendorp was, maar dat vanaf de eerste skiwedstrijd in 1914 de eerste toeristen het dorp kwamen verkennen? Zij kwamen om te genieten van de frisse lucht en de prachtige omgeving en logeerden toen al vaak in één van de prachtige chalets die Megève rijk is.

Megève is een prachtig betoverend sneeuwdorp dat op 1113 meter hoogte gelegen is in het Noordelijk Alpengebied, de Rhône-Alpes. U vindt er in de buurt de hoogste berg in dit gebied, de wereldberoemde Mont-Blanc. Het vliegveld Altiport ligt op vijf kilometer afstand en vanaf daar kunt u eenvoudig met een taxi naar het dorp vervoerd worden.

Prachtige chalets in Megève

Wilt u dit authentieke dorp, gebouwd rond de Middeleeuwse kern uit de veertiende eeuw, met eigen ogen komen verkennen? Dan kunt u dat het beste doen vanuit de basis, in een luxe gecaterd of juist een privé-chalet in Megève. Zo’n accommodatie betekent dat u uw wintersport in een ongekende luxe kunt vieren. In een gecaterd chalet staan de huishoudster, chef en conciërge namelijk voor u klaar op het moment dat u dat graag wilt. Uw bed wordt opgemaakt, uw eten geheel verzorgd en natuurlijk worden uw ski’s klaargezet om direct de piste op te kunnen wanneer u daar zin in hebt. Kortom, neem eens een kijkje en ontdek het chalet in Megève dat het beste bij ú past!

Wat kunt u verder nog verwachten van dit bijzondere dorp? Bijvoorbeeld de rust die u in de grote stad in Nederland niet zult vinden: het centrum bestaat namelijk uit geplaveide straten die verkeersvrij zijn. U vindt er een kabelbaan uit 1933 en voldoende mogelijkheden om ook buiten uw chalet in Megève heerlijk te kunnen eten, bijvoorbeeld in één van 85 etablissementen in de omgeving. Keuze genoeg. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in dit prachtige dorp!