Dat gaskanonnen bij bijvoorbeeld een verbouwing een handig hulpmiddel is om de ruimte op temperatuur te krijgen en te houden was eigenlijk al algemeen bekend toch lijkt er recentelijk nog een functie voor dit  product bijgekomen te zijn. Steeds vaker maken luchthavens namelijk gebruik van gaskanonnen. Sinds 2014 zet Rotterdam The Hague Airport ook vaak gaskanonnen in. Wat heeft een luchthaven als Rotterdam The Hague Airport  nou aan gaskanonnen?

Luchthavens hebben veel last van vogels die een gevaar vormen voor de veiligheid van het vliegverkeer. Een vogelaanvaring lijkt dan wel onschuldig maar omdat vliegtuigen zo duur zijn is de schade na een vogelaanvaring meestal ook erg prijzig. Reparaties van enkele miljoenen euro’s zijn vaker de regel dan de uitzondering.

Het is dus noodzakelijk dat vogels rondom luchthavens verjaagd worden en wat blijkt gaskanonnen zijn prima producten om vogels te verjagen. Gaskanonnen laten namelijk regelmatig een luide knal horen waarmee de vogels verjaagd worden zonder dat er daadwerkelijk een projectiel uit het kanon komt.  Juridisch gezien is dit allemaal toegestaan want Rotterdam The Hague Airport heeft een milieuvergunning die deze activiteit op de luchthaven toestaat en mogelijk maakt. Het gebruik van de gaskanonnen vindt binnen de mogelijkheden van deze vergunning plaats.

Zoals al eerder gezegd worden gaskanonnen ook veel gebruikt bij verbouwingen om de ruimte een beetje warm te houden. Kees is bezig met zo’n verbouwing. Hij heeft namelijk een pand gekocht en moet dit helemaal zelf opknappen. Dus hij gaat langs de winkel om inkopen te doen. Wanneer hij langs de schappen met de gaskanonnen loopt bedenkt hij zich plotseling dat hij ook nog wel een benzine grondboor kan gebruiken. Uiteindelijk verlaat hij de winkel en kan de grote verbouwing beginnen. Samen met de hulp van enkele goede vrienden weet hij binnen drie maanden het gehele huis weer op te knappen, een ongekende prestatie.