Heb je een slechte adem? Dan is het waarschijnlijk ten eerste goed en geruststellend om te weten dat dit probleem goed en snel te verhelpen is. De oorzaak van een slechte adem ligt voor bijna 90 procent in de mond zelf. Het zijn vaak bacteriën die zorgen voor de slechte adem. Ook ontstoken tandvlees kan boosdoener zijn. Maar een goede orabrush tongschraper en een speciaal gorgelmiddel ben je in vrijwel alle gevallen van je slechte adem af.

Er zijn mensen die met hun slechte adem naar de dokter gaan. Een huisarts is wat een slechte adem betreft geregeld onwetend. Er komen soms zelfs allerlei onnodige bloedonderzoeken aan te pas, omdat men denkt dat de maag de schuldige is van de slechte adem. Mensen met een slechte adem kunnen het best naar een spreekuur voor halitose gaan. Halitose is de medische benaming voor mensen met een slechte adem. Hier kun je terecht als je dit probleem hebt. Dit is meestal bij een parodontoloog c.q. tandarts.
Onderschat probleem
Het hebben van een slechte adem is in ieder geval een onderschat probleem. Sommige mensen worden op het werk of zelfs in hun vrije tijd sociaal geïsoleerd, hebben problemen bij het vrijen en voelen bovenal een diepe schaamte. Het kan dan ook leiden tot psychische problemen.

Slechte adem oplossing?
Een slechte adem verhelpen is niet moeilijk. Tenminste, in veel gevallen niet. Meestal is de overdaad aan bacteriële plak de oorzaak van een slechte adem. Een tongschraper kan uitkomst bieden en binnen de kortste tijd zijn mensen die een tongschraper gebruiken van het probleem verlost.