Er zijn waarschijnlijk net zoveel voordelen als nadelen te noemen bij gezamelijke Facebook accounts. Een gedeeld account is iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Stelletjes gaan samenwonen en trouwen en willen daarna voor de buitenwereld ook als eenheid gezien worden en maken dus een gezamelijk Facebook account aan.

Dit klinkt allemaal erg leuk en handig, maar toch is dit niet het geval. Facebook is hier namelijk niet op gemaakt. Bij alles wat je doet reageer je nog steeds als één persoon. Men kan dus niet zien of Jantje of Truus een reactie achter heeft gelaten. Voor iedereen, behalve de accountbeheerders zelf, is het dus onduidelijk wie er aan het woord is.

Wat gebeurd er wanneer de realtie stopt? Wordt het hele account dan opgeheven of gaat er één van de twee mee verder? Waarschijnlijk zal het opgeheven moeten worden en ben je ineens dus alles kwijt.

Het is daarom ook beter om aparte accounts aan te maken waar je zelf kunt inloggen, je eigen status updates kunt plaatsen en je eigen vrienden kunt toevoegen. Dit is voor iedereen duidelijk genoeg en zorgt ervoor dat er geen rare of ongemakkelijke situaties ontstaan. Beoud dus lekker je eigen account en doe alles lekker samen thuis.