Voor elke auto komt er een moment dat deze niet meer bruikbaar is. Er zijn diverse redenen waarom, maar meestal is de auto gewoon uitgerangeerd. Ondanks dat de auto in zijn geheel uitgerangeerd is, zijn er individueel nog veel onderdelen die prima een tweede leven kunnen hebben in een ander voertuig. Een sloperij is dus prima als je tweedehands onderdelen zoekt.

Waar vind je sloopbedrijven?

De meeste sloopbedrijven vind je in steden op industrieterreinen en die zijn het meest te vinden aan de rand van een stad. Vergeleken met andere autodemontage bedrijven in Europa (en zeker buiten Europa) loopt Nederland wel een paar stappen voor. In Nederland denkt iedereen goed na over het milieu en ze vinden dat ook erg belangrijk. Maar dit komt wel mede door de Europese regelgeving.

Is je auto afgedankt?
Mensen brengen meestal een afgedankt voertuig naar de sloop, maar ben je er wel zeker van dat je een afgedankte auto wegdoet? Soms zijn auto’s nog prima te repareren. Dus lat je niet afschepen met slechte verhaaltjes over je auto en ga ook langs bij meerdere autogarages als de eerste garage zegt dat jouw auto niet meer bruikbaar is.

 

Vaak moet dan wel eerst een medewerker van het bedrijf langskomen om een kijkje te nemen naar jouw sloopauto. Als de prijs voor jou het belangrijkst is, kun je het beste langs verschillende sloperijen gaan. Zo kun je zien welke sloperij de hoogste prijs wilt bieden voor jouw sloopauto. De prijs hangt af van de staat van je auto, het merk en het type.