Bouwborden worden veelvuldig gebruikt om een nieuwbouw project of een verbouw project te promoten. Het is een hele geschikte manier om snel een geïnteresseerd publiek te bereiken en interesse op te wekken voor je project. Een bouwbord kun je bestellen bij een leverancier of via een website, maar kun je ook zelf maken.In dit artikel leggen we uit wat er voor nodig is om zelf een bouwbord te maken.

Graphics zijn het begin

Goede graphics zijn het begin van een mooi bouwbord. Voordat je de graphics gaat maken moet je goed bedenken wat je wilt uitstralen en welke publiek je wilt bereiken met je bouwbord. De graphics kun je maken in bijvoorbeeld Photoshop of in Illustrator. Voordat je begint moet weten op welk formaat je het bouwbord wilt maken, zodat je dit in het tekenpakket kunt maken. Bouwborden zijn groot, dus zorg ook dat je graphics een flink formaat hebben, bij voorkeur 1:1. Een kleiner formaat kan ook, met een minimum verhouding van 1:10, dit levert nog net voldoen kwaliteit op. Als je full color foto’s gebruikt op je bouwbord, dan kun je het beste kiezen voor een minimum verhouding van 1:5.

Zeildoek

Als de graphics klaar zijn, dan moeten ze gedrukt worden. Voor bouwborden wordt meestal zeildoek als materiaal gekozen. Dit materiaal is kleurvast, weerbestendig en goed te bedrukken. Het zeildoek laten bedrukken kan bij vele bedrijven, zoals bijvoorbeeld deze.  In de meeste gevallen kan dit vrij snel en zijn de kosten beperkt. Alle formaten zijn mogelijk.

Buizen

Als het zeildoek is bedrukt en geleverd, dan kun je an de slag met het frame. Moderne bouwborden worden meestal gemaakt van een buizenframe van aluminium dat zeer sterk ,duurzaam en weerbestendig is. De buizen zijn te verkrijgen in rechte stukken, maar ok voor ronde vormen. Met diverse soorten koppelstukken kun je het bouwbord in alle gewenste formaten en vormen maken. Let bij het in elkaar zetten van het frame goed op de koppelingen en de wijze waarop het frame in elkaar wordt gezet. Dit bepaalt sterk de kwaliteit van het bouwbord.

Plaatsen

Als je buizenframe af is, dan kan het zeildoek er tussen gespannen worden en kan het bord worden geplaatst. Dit is geen makkelijker klus, maar is ook voor een amateur te doen. Kies een windvrije dag om je bouwbord te plaatsen en zorg voor het juiste materiaal om gaten in de grond te maken en het bord te takelen. Gemiddeld genomen moet het plaatsen in een dag kunnen. Succes!