Heeft uw kind een skelter dan heeft die ook onderhoud nodig. Onderhoud is nodig om uw kinderen langer plezier met de skelter te geven, maar ook om meer veiligheid te garanderen. Een skelter dat niet goed onderhouden is, wordt daardoor ook meteen een stuk minder veilig. Schroeven die los zitten, schieten wellicht los waardoor het gebruik maken van een skelter voor uw kind in een keer gevaarlijk wordt.

Dagelijks onderhoud

Er zijn verschillen in onderhoud. Er is maandelijks onderhoud, maar ook dagelijks, halfjaarlijks en jaarlijks onderhoud om een skelter optimaal te kunnen gebruiken. Voor het dagelijks onderhoudt dient u de wielen en banden te controleren op beschadiging en controleren of de bandenspanning tussen de 1 en 1,5 is.

Maandelijks onderhoud

Voor het maandelijks onderhoud dient u skelters te reinigen en te controleren of alle bouten en moeren vastzitten. Daarnaast moet u ook controleren op beschadiging en slijtage van de skelter. De kunststof onderdelen dienen ook gereinigd te worden en gecontroleerd te worden op beschadiging.

Ik kan me voorstellen dat u het dagelijks onderhoud  wellicht eens vergeet, maar toch is het belangrijk dat u zich wel aan het maandelijks onderhoud houdt. Skelters die veel gebruikt worden, slijten natuurlijk ook veel sneller. Uw skelter onderhouden zorgt voor meer plezier met uw skelter.