Er zijn mogelijk mensen die denken dat het kwijtraken van een sloopauto Rotterdam geld kost. Dit is een misvatting en bij deze uit de wereld geholpen. Uiteraard zullen er uitzonderingen op deze regel zijn, maar daarmee wordt de regel bevestigd. Het kwijtraken van een sloopauto kost namelijk geen geld, maar levert zelfs geld op. Heel veel geld zal het niet zijn, maar toch is het een bedrag die je altijd kunt gebruiken bij bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe of een tweedehands auto.

Je kunt je sloopauto laten taxeren door een professional en deze aanbieden bij diverse sloopbedrijven. Zij zullen op je auto bieden en door verschillende bedrijven te benaderen weet je wat je ongeveer kan verwachten qua realistische prijs. Het is in elk geval slim om diverse bedrijven te benaderen. Zo weet je zeker dat je niet wordt bedonderd qua prijs.

Als je snel van je auto af wilt zijn kun je deze het best aanbieden op een website. Binnen enkele uren heb je al een aantal bedrijven in je mailbox die op jouw auto zullen reageren. Het grote voordeel hiervan is dat je niet zelf op zoek hoeft naar bedrijven en dat bedrijven zelf naar jou toekomen. De bedrijven die reageren op jouw sloopauto hebben vaak ook een eigen sleepdienst. Zo hoef jij geen rekening te houden met het feit hoe jouw auto wordt getransporteerd naar de autosloperij Rotterdam. Je mag namelijk ook niet met een sloopauto op de weg rijden als deze geen geldige APK heeft.