Wanneer een auto niet meer veilig is, regelmatig kapot gaan of je niet goed meer kunt vervoeren is hij rijp voor de sloop. Hier heb je natuurlijk niks aan, de auto kost misschien wel minder dan alle reparatie kosten bij elkaar.

Een auto kwijt raken is heel gemakkelijk alleen je wilt je sloopauto Amsterdam wel kwijt aan iemand die er verstand van heeft en er goed mee omgaat. Daarom ga je meestal van te voren even informeren bij verscheidene autosloperijen.

Er bestaan sloperijen die gewoon in de buurt werken en landelijke sloperijen. De landelijke sloperijen werken door het hele land. Woon je in het Noorden van het land en de sloperij die je uitgekozen hebt is gevestigd in het Zuiden is dit geen probleem. Ze halen de auto gewoon bij je op.

Voordat je de sloopauto Rotterdam aan een sloperij verkoopt wil je wel eerst weten hoeveel hij of zij betalen wil voor de auto. Dit doen meeste de mensen binnen het bedrijf die verstand hebben van het op waarde schatten van een auto. Deze mensen zijn professionals en weten (als het goed is) wat ze doen. Iedere persoon die dit doet schat waarschijnlijk een andere waarde voor jouw auto, maar deze schattingen verschillen niet zo erg van elkaar. Het is belangrijk dat je de schatting echt door een goede vakbekwame persoon te laten doen. Doe je dit niet dan kun je veel minder geld krijgen dan dat je eigenlijk zou moeten krijgen.

Sloperij gevonden
Heb je eindelijk de geschikte sloperij gevonden dan kun je gegevens gaan uitwisselen. Het eerste dat je meestal moet doorgeven is het kenteken. Met behulp van het kenteken wordt een vrijwaringbewijs gemaakt.