Ik – als vrouw des huizes – heb de taak gekregen om voor onze vakantie een huurauto te regelen. We gaan in juni twee weken naar Curaçao en ik heb begrepen dat het daar ontzettend handig is om over een auto te beschikken vanwege het gebrekkige openbaar vervoer en het ‘luie’ leven dat de Antillianen daar leven (waar wij als Nederlandse bewoners alleen maar jaloers op kunnen zijn). Geen stress, geen drukte maar gewoon genieten van het leven. Why not? Dat terzijde. Ik moet dus een auto regelen en ik heb eigenlijk geen idee waar ik moet beginnen, daarom bezoek ik mijn favoriete website aller tijde: Google! Ik gebruik Google voor veel dingen, variërend van recepten tot routebeschrijvingen. Dus ook voor dit schakel ik direct Google in. Ik gebruik zoektermen als ‘auto verhuur Curacao’ en ‘auto huren op Curacao’ om bedrijven te vinden die in mijn behoefte kunnen voldoen. Google gooit me gelijk dood met een overload aan resultaten. Ik weet dat Google haar best doet om de voor mij meest interessante website bovenaan te zetten dus dat is ook de eerste die ik open. Vervolgens open ik de websites die op de tweede en derde plek staan in verschillende tabbladen zodat ik de aanbiedingen van de verschillende bedrijven kan vergelijken met elkaar. Ik kijk natuurlijk als eerste naar de prijs en vervolgens naar de kwaliteit van het aanbod. Ik vind het bijvoorbeeld wel erg prettig als de auto vooraf naar het vliegveld wordt gebracht en dat ik hem kan gebruiken tot ik weer naar huis ga. Gelukkig vind ik een aanbieder die dit voor mij regelt. Doordat je online kunt zoeken naar bedrijven zijn er veel prijsstunters zodat ik een goede kwaliteit heb voor een scherp tarief. Of nou ja, ik hoop in ieder geval dat het goede kwaliteit is. De beoordelingen doen mij in ieder geval geloven van wel 😉