Sloopauto verkopen voor vergoeding?

Een sloopauto is geen waardeloze auto. Wellicht voor de eigenaar van de auto wel, want hij of zij kan niet meer de weg op met dit voertuig, maar een dergelijke auto heeft meestal nog voldoende onderdelen die bruikbaar zijn. Daarom krijg je meestal ook altijd wel een x-bedrag voor je sloopauto. Een sloopauto heeft door de bruikbare onderdelen altijd wel een economische waarde voor de autosloop. Zeker als het een auto betreft van een duur exclusief merk. En ook al is het geen auto van een duur exclusief merk, zelfs dan kan het nog prima geld opleveren.

Hergebruikt onderdelen van sloopauto
Bij iedere sloopauto en daarnaast ook schade auto (hetzij onherstelbaar) zijn er wel onderdelen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit wordt ook wel recyclen genoemd. Er zijn tal van onderdelen die bruikbaar zijn. Denk aan een remkabel die nog goed werkt, een kapotte achteras Renault kangoo,  een tellerklok, een spiegel die nog van prima kwaliteit is of velgen die gebruikt kunnen worden. Zonde om deze onderdelen niet te gebruiken.
Milieuvriendelijke recycling van sloopauto

Naast de genoemde onderdelen heb je ook allerlei materiaal dat opnieuw kan worden gebruikt. Denk aan ijzer, glas, rubber, plastic en schuimrubber. Er zijn in steden als Utrecht en Rotterdam diverse bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het ecologisch slopen van auto’s. Zowel sloopauto’s als schadewagens worden op een verantwoorde manier gesloopt. Onder ecologisch een auto slopen wordt verstaan dat alles op een zorgvuldige manier wordt gerecycled. Eerst worden bijvoorbeeld stoffen als diesel en benzine uit de auto gehaald en opgeslagen in hiervoor bedoelde tanks. Goede onderdelen worden apart gehouden en zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar tweedehands onderdelen.