Hoe wordt Arganolie gemaakt en wat kunnen we ermee? Arganolie is een product dan de westerse markten veroverd. Er is geen drogist te vinden die geen producten verkoopt met Argan in de basis. Argan wordt gewonnen van de Argan Boom. De Argan Boom is een beschermde boomsoort.

Waarom moet de Argan boom beschermd worden?  De boom is erg gewild omdat de producten die ervan gemaakt kunnen worden helpen tegen het ouder worden van onze huid. En in een maatschappij en wereld waar uiterlijk alsmaar belangrijker wordt is geen Argan boom meer veilig. De bomen groeien voornamelijk in Marokko, aan de boom groeien vruchten die geoogst kunnen worden.

De vruchten worden geperst en vermalen. hierdoor komt uiteindelijk de Arganolie vrij. De olie kan worden gebruikt voor meerdere toepassingen. Zowel culinair als cosmetisch.

Nadelen van Arganolie?

Zover wij weten kent Arganolie alleen maar positieve kanten. Grote voordelen zijn het helpt tegen Acne, vermindering van littekens, behandelt eczeem. Het maakt de huid strakker en ga maar door. Een geweldig product dat de komende jaren alleen maar meer ingezet zal worden in cosmetische en culinaire producten. Wacht niet langer en probeer zelf de geweldige eigenschappen van Arganolie. Op het internet in webshops en bij de bekende drogisterijen zijn de artikelen verkrijgbaar.