Een notaris kan werkelijk voor van alles en nog wat worden ingezet. De overdracht van een huis, is mogelijk de meest bekende taak van een notaris. Huizen worden regelmatig verkocht, dus veel mensen hebben dit wel eens meegemaakt. Een notaris doet echter ook nog veel andere dingen in zijn dagelijkse werkzaamheden. Zo verloopt het oprichten van een besloten vennootschap ook altijd via een notaris. Daarnaast kun u natuurlijk voor een levenstestament terecht bij de notaris. Zo kunt u notarieel laten vastleggen wat er met uw bezittingen gebeurd als u er niet meer bent. Een prettige gedachte.

Voor officiële zaken gaat u naar de notaris

Het wetboek en alle updates kent een notaris als zijn broekzak. Dit is een grote opgave voor een notaris om allemaal bij te houden. Onze koning benoemd notarissen. Hierdoor kan worden gewaarborgd dat er geen gemende belangen zijn tijdens bijvoorbeeld de overdracht van een huis. Als iets officieel en juridisch vast moeten worden gelegd, bent u bij een notaris aan het juiste adres. Bij de overdracht van een huis is het zelfs verplicht een notaris in te schakelen.

Levenstestament

Als u kinderen heeft gaan u bezittingen volgens de wet direct naar uw kinderen. Daar is echter een uitzondering voor. Wanneer u notarieel vast heeft laten leggen dat bepaalde bezittingen, dat kunnen spullen maar ook geld zijn, naar iemand anders gaan. Dan wordt dis na uw overlijden direct geregeld. Er zijn ook mensen die een deel van hun bezittingen doneren aan een goed doel, of een organisatie of stichting.