Het bedrag dat een autosloperij Rotterdam je geeft hangt af van de toestand van de auto. Indien de auto heel erg beschadigd dan zul je veel minder krijgen dan wanneer de auto er nog vrij goed aan toe is. Het kan zijn dat de auto er niet slecht uitziet, maar schijn kan natuurlijk altijd bedriegen. Zijn de duurste en belangrijkste onderdelen van de auto beschadigd of kapot dan zul je veel minder krijgen dan je in eerste instantie zou verwachten.
Niet iedere autosloperij is even eerlijk en geven je misschien wel veel minder dan dat je eigenlijk zou kunnen en hoort te krijgen. Dit kun je voorkomen door informatie op te doen en bij diverse bedrijven te vragen wat een redelijke prijs is voor jouw auto. Bijna iedere autosloperij heeft iemand in dienst die hoogte van een auto bepaalt.

Belangrijke documenten
Wanneer je jouw auto aan een sloperij verkoopt krijg je een document dat heel belangrijk is en goed bewaard moet worden. Dit document is een vrijwaringbewijs en heb je nodig bij het stopzetten van een verzekering. Met het document kun je ook de wegenbelasting stop zetten. Wanneer je dit document hebt gekregen is de auto officieel niet meer van jou maar van het autosloopbedrijf.
Op het moment dat het bedrijf de sloopauto Rotterdam komt ophalen krijg je het bewijs van vrijwaring. Voordat dit gebeurt is er meestal al wat contact geweest via de mail om gegevens op te sturen. Ook moet je op het moment dat je het document krijgt een geldig legitimatie bewijs en legitimatie bewijs bij je hebben.