Wanneer je net een nieuw huis hebt laten bouwen of als je een huurhuis hebt betrokken moet je rekening houden met het feit dat je te maken krijgt met onderhoud. Er kunnen problemen in de woonkamer ontstaan als er een te hoog luchtvochtigheidsgehalte heerst.

 

Wintermaanden zijn gevreesd voor vochtproblemen

De kans op het krijgen van deze problematiek is groot tijdens het voor- en najaar omdat het dan buiten vochtig is. Dat beïnvloedt het luchtvochtigheidsniveau weer, waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan. Denk aan vochtige muren, schimmel en allerlei andere vochtproblematiek. Hierbij kan er gemakkelijker vocht in huis komen.

 

Mogelijke oplossing

Meestal is het voldoende om een luchtontvochtiger aan te schaffen. Een luchtontvochtiger wordt logischerwijs gekocht door de mensen omdat het luchtvochtigheidsniveau te hoog is.

Door het te hoge luchtvochtigheidsniveau kunnen er klachten ontstaan (vochtplekken en schimmelvorming). De luchtontvochtiger brengt het luchtvochtigheidsniveau omlaag. De luchtontvochtiger zorgt er voor dat het niveau van de luchtvochtigheid rond de gemiddelde waarde van 50% zit. Je kunt nog iets onder deze waarde gaan, maar doorgaans is 40 tot 50% goed.

Als het luchtvochtigheidsniveau te hoog is kan je daar ook hinder van ondervinden aan de gezondheid. Ook kan het inventaris van het huis beschadigd raken door een te hoge luchtvochtigheid. Het vocht kan ook in de muur trekken en daardoor kunnen er vochtplekken ontstaan en kan het behang ook los gaan laten. Dan ben je natuurlijk verder van huis en heb je grotere investeringen die je moet doen. Hierbij denken we meer aan vochtbestrijding en het injecteren van de muren.

 

luchtontvochtiger

 

Conclusie

Een luchtontvochtiger is dus voor veel mensen een welkom hulpmiddel en daar mag je natuurlijk ook wat voor gaan betalen. De prijs die je voor een luchtontvochtiger moet betalen kan erg uit een lopen. Dit mede omdat er veel verschillende soorten luchtontvochtigers zijn.

Je kan ook een vochtvreter aanschaffen om het probleem op te lossen. Als er bouwtechnische problemen zijn, kun je beter een vakman inschakelen die eerst deze problemen komt oplossen.