Als je een auto gaat verkopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je hier de juiste prijs voor ontvangt. Er zijn een aantal zaken die de inruilwaarde auto zullen bepalen. Ten eerste hangt het ervan af welk type auto je precies bezit en uit welk jaar hij afkomstig is.

dagwaarde auto

Er zijn nog meer factoren die de dagwaarde auto bepalen. Als je auto door de jaren heen goed onderhouden is, dan zal de auto waarschijnlijk meer waard zijn. Het aantal kilometers dat de auto gereden heeft, speelt ook een belangrijke rol in het bepalen van de inruilwaarde. Hoe meer kilometers er op de teller staan, hoe minder de auto waard wordt. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken of er roest aanwezig is, dit komt de prijs niet ten goede. Als een auto veel roestplekken heeft, dan zal hij waarschijnlijk in een eerder stadium afgekeurd worden bij de apk-keuring.

Ook andere zaken zoals de staat van de motor en de banden spelen een grote rol. Vaak kan je meer geld voor je oude auto krijgen, als je bij dezelfde garage weer een nieuwe/2e hands auto koopt. Zoals je al gelezen hebt, is de inruilwaarde auto op een heleboel zaken gebaseerd. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je bij iedere garage het zelfde bedrag zal ontvangen. Sommigen garages schatten je auto nou eenmaal waardevoller in dan andere garages. Het verschil tussen verschillende garages kan in sommige gevallen aanzienlijk zijn, het is belangrijk om daar rekening mee te houden.