Een terras, tuin of balkon heeft een bepaalde inrichting en vorm. Als je dus gaat kijken voor nieuwe tuinmeubels is het belangrijk om met die vorm rekening te houden. Én met de vorm van je eventuele nieuwe tuinmeubels. De stijl, vorm en grootte van je tuinmeubels kunnen namelijk heel je tuin of terras definiëren. Kies daarom de juiste tuinmeubels. In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

tuinmeubels

Tuinmeubels kiezen: Een simpele basisregel

Om te beginnen bestaat er een soort algemene regel als het gaat om het kiezen van de juiste vorm tuinmeubels. Neem bijvoorbeeld de tuineettafel: een belangrijk deel van je tuin, terras of balkon. Is je tuin rond of worden er in je tuin veel ronde of gebogen vormen gebruikt? Dan is een rond tafel de juiste aanvulling! Heb je een vierkante houten dek? Een vierkante of rechthoekige tuinmeubelslet is dan betere optie.

tuineettafel

Tuinmeubels kiezen: Houdt rekening met de ruimte

Houd daarnaast altijd rekening met de ruimte! Over het algemeen neemt een ronde of ovale tafel minder ruimte in beslag dan een rechthoekige of vierkante. De plekken waar normaal de hoeken uitsteken is dan namelijke ruimte vrij. Ben je van plan om de tuineettafel tegen een muur of in een hoek te zetten? Dan bespaar je juist weer ruimte door een rechthoekige of vierkante tafel te gebruiken.

Om goed te kunnen bepalen welke vorm tuinmeubels bij je tuin passen is het handig om een schets te maken van je tuin. Speel met verschillende vormen om erachter te komen welke tuinmeubels een mooi geheel maken.