Voel je jezelf doordat er mankementen zijn aan je auto niet meer veilig in je vierwieler? Dan moet je misschien eens gaan denken over het feit dat jouw auto naar de autosloperij Rotterdam moet. Als dit niet je intentie is, kun je overwegen om je auto naar de autogarage te brengen. Het autokerkhof is een ander woord voor autosloperij, maar wordt minder vaak gebruikt omdat het natuurlijk minder vriendelijker klinkt. Wanneer je jouw auto naar de sloop brengt kun je in veel gevallen nog wat geld verdienen. Hoeveel ligt geheel aan de soort auto en in welke staat hij verkeerd. Wil je van te voren weten wat je ongeveer kunt krijgen voor jouw auto dan kun je een bezoekje brengen aan verschillende mensen die jouw auto een waarde kunnen meegeven. Dit zijn taxateurs en dit zijn mensen die waarde schatten.

Hoe verdient een sloperij aan mijn auto?
Een autosloop Rotterdam verdient aan jou en jij verdient aan een klein bedrag aan hen. Een autosloperij verkoopt de onderdelen uit jouw auto weer door of gebruikt ze voor een tweedehands auto. De onderdelen die niet bruikbaar zijn worden mee gesloopt, maar de andere onderdelen kunnen 9 van de 10 voor een aantrekkelijke prijs doorverkocht worden. Ben je zelf vrij handig dan kun je de onderdelen zelf uit de auto verwijderen en doorverkopen. Of hergebruiken natuurlijk. In de meeste gevallen kun je op deze manier meer verdienen aan je auto.

Wat gebeurt er met de oude onderdelen van je auto ?
De onderdelen die uit jouw auto worden gehaald worden weer gebruiksklaar gemaakt en aangeboden aan geïnteresseerden. De meeste autosloperijen beschikken over een magazijn. Dit magazijn staat vol met onderdelen van sloopauto’s. Alle onderdelen worden gesorteerd op merk en model. Deze magazijnen kunnen online bekeken worden.